TRIFOLATA

Za spremanje ovog jela potrebno je:

-5 kom paradajiza
-2 kom crvene paprike
-2 kom zelene paprike
-2 kom patlidzana
-3 glavice crnog luka
-2 kom tikvice
-200 gr. feta sira
-3 cesnja belog luka
-so,biber,persun,celer,bosiljak(ako nemate nesto od ovih zacina moze i bez toga)
-aceto de balsamico (sirce)
-maslinovo ulje

PRIPREMA

Paradajiz,papriku i crni luk iseci na krugove a patlidzan i tikvice sto tanje po duzini.Najukusnije je ako povrce stavite na rostilj a ako niste u mogucnosti moze i na teflonskom tiganju ili sendvic maker-u.Svo povrce peci na rostilju,gotovo je kada malo potamni.Slagati ga u dublju posudu,i tri cesnja belog luka iseckati i razbacati po povrcu,posoliti,pobiberiti i staviti sve zacine.Preliti aceto de balsamico-m,maslinovim uljem i kockicama feta sira.Moze da se konzumira kao toplo predjelo a izuzetnog je ukusa i kao hladno,konzumirati ga uz bruskete,tost,na krutonu ili uz bilo koju vrstu hleba.Uz obrok mozete posluziti po zelji i belo i crno vino.

PRIJATNO !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s