Skoro sve povrce na sobnoj temperaturi brzo gubi svezinu.U roku od samo nekoliko sati povrce ne samo da gubi vodu i vene nego  se u isto vreme unistavaju vitamini koji su osetljivi na vazduh i svetlost,gljive i bakterije truljenja se sire i kulinarska vrednost se znatno smanjuje,te povrce gubi na kvalitetu.

CUVANJE POVRCA.

  • Beli luk,trajanje u svezem stanju 6-7 meseci,temperatura cuvanja 0-1C,nezamrzavati.
  • Boranija trajanje u svezem stanju 1-2 nedelje,temperatura cuvanja 7-8 C,blansiran 9-12 meseci zamrznut..
  • Brololi,trajanje u svezem stanju 1-2 nedelje,temperatura cuvanja 0-1C,blansiran 8-12 meseci,zamrznut.
  • Bundeva, trajanje u svezem stanju 90 dana,temperatura cuvanja 10-12 C,kuvana 90 dana-zamrznuta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s