PILECA CUFTA

Za pripremu jela potrebno je:

-500 gr pileceg belog mlevenog mesa
-1 veci krompir
-1 glavica crnog luka
-2 jajeta
-100 gr starog hleba
-1dcl mleka
-so,biber,bio zacin,prezla i ulje

PRIPREMA

Stari hleb namociti u mleko i ostaviti ga da odstoji u medjuvremenu,u 500 grama mlevenog mesa izrendati krompir,luk,dodati jaja sve zacine po ukusu(preporucujemo jedna kafena kasicica soli i bio zacina i pola kasicice bibera) i hleb.Sve dobro izmesati i ostaviti da odstoji 30 minuta u frizideru.Dobijenu masu oblikovati u kuglice umociti u prezlu i bacati na vrelo ulje ili mast,peci dok ne dobije zlatno zutu boju sa obe strane.

PREDLOG

Moze se konzumirati uz besamel sos,paradajiz sos ili jednostavno sa premazima kakvim imate izmedju dva parceta hleba,kifle ili somuna.Moramo napomenuti da su veoma ukusne dok su tople i nemanjaju ukus ako ih konzumirate hladne.

PRIJATNO !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s