leskovacka muckalica

 

LESKOVACKA MUCKALICA

POTREBNO

  • 500 gr mesa od vrata ili masniji deo od buta
  • 3 paprike babure
  • 1 ljuta paprika
  • 2 glavice luka
  • 3 paradajiza
  • so
  • biber
  • ulje ili mast

PRIPREMA

Meso iseci na krupnije kocke,posoliti pobiberiti i staviti ih na rostilj da se peku.Kada je meso peceno skloniti sa vatre i ostaviti na toplom.Za to vreme u dublju posudu staviti 2 kasike masti ili ulja i ugrejati.Kad se mast ugrejala dodati krupnije secen luk na listove i dinstati dok nedobije zlatnu boju.Posto je luk gotov dodati secenu baburu i ljutu papriku na kocke i sve zajedno dinstati jos oko 15 minuta.Sve posoliti,pobiberiti i dodati paradajiz secen na cetvrtine i udinstati zajedno sa ostatkom povrca.Sve zajedno ukuvati oko 15 minuta,dodati meso unutra ,ukuvati zajedno jos 2-3 minute i sluziti toplo.Ovo je staro i tradicionalno jelo juznih krajeva,veoma ulkusno i lako za pripremu.

prijatno

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s