SVINJSKI VRAT U SOSU OD PIVA

POTREBNO

  • svinjsi vrat 4 kom
  • 2 glavice luka
  • pivo pola litre
  • so
  • biber
  • lovor
  • 2 kasike brasna
  • kisela pavlaka
  • ulje

PRIPREMA

Ovo jelo je veoma lako za pripremu,ali i ukusno.Vrat posoliti,pobiberiti i staviti na zagrejanu masnocu da se ispece sa obe strane.Kada je maso peceno izvaditi ga ,a na istu masnocu dodati seckani luk da se dinsta.Kada je luk gotov na njega staviti meso i zajedno prodinstati jos 2 minuta pa sve zajedno zaliti sa pola litre piva i pustiti da sve zajedno kuva nekih 15-20 minuta.Kada je meso omeksalo ,izvaditi ga ,a u pivo dodati 2 razmucene kasike brasna sa vodom,mesati da se masa zgusne,vratiti meso da se ukuva jos 2.3 minute.Sluziti toplo sa kasikom kisele pavlake od gore i sosom od luka i piva.

prijatno

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s