http://www.torteirecepti.com

TORTA OD KROMPIRA

POTREBNO

  • 1kg krompira
  • 1 sargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 jaja
  • 100 gr graska
  • 150 gr zelenih maslina bez kostice
  • crvena paprika ┬ápecena 2 kom
  • 50 gr putera
  • 300 gr sampinjona
  • 3 kasike paradajiz sosa
  • so
  • biber

PRIPREMA

Oljustisti krompir,sargarepu i pola glavice luka i staviti u vodu da se skuvaju.Skuvano povrce ocediti i izmiksati da se dobije pire.Jaja obariti i oljustiti.Sampinjone oprati,iseci na komade i proprziti na puteru i ostatku crnog luka.Przene sampinjone pomesati sa jajetom,graskom,paradajiz sosom,ispecenom,oljistenom i isecenom paprikom i maslinama.Posoliti i pobiberiti.Dubok pleh obloziti papirom za pecenje,sipati sloj pirea,preko njega fil od sampinjona i povrca pa opet sloj pirea.Ostaviti tortu da se stegne oko sat vremena,zatim izruciti iz pleha ,ukrasiti jajetom i maslinama.A imate i drugu opciju da je zapecete u rerni.Topla ili hladna torta.

prijatno

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s